Vad händer i USA?

De flesta är nog medvetna om hur det ser ut i USA när det kommer till cannabis. I alla fall att det legaliserats i elva stater, plus Washington DC, Nordmarianerna och Guam. Förutom detta har femton stater avkriminaliserat drogen. Men om vi fokuserar på staterna där marijuana är lagligt för medicinskt bruk, som för övrigt är nästan samtliga stater i landet. Vad kan vi konstatera har hänt?

Låt oss ta ett exempel. Läkarutskrivna värktabletter dödar 20-35% färre människor i stater där det finns tillgång till laglig cannabis. Tänk om vi skulle kunna applicera detta i vårt land. Vore det inte perfekt om våra nära och kära stannade med oss? Absolut, men varför händer inget? Varför får vi inte reda på fakta?

Ta upp frågan med din läkare. Be denne söka tillstånd. Vi är Nordens enda land som inte tillåter medicinsk marijuana. Hjälp andra, dina närmaste och inte minst dig själv. Vi är efter i utvecklingen och i dagsläget godkänner vi att våra nära med allvarliga sjukdomar går bort utan att staten ger oss möjligheten att hjälpa oss. Inte minst låter staten våra medborgare gå omkring sjuka, när vi i själva verket vet precis vad som kan hjälpa.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s