Varför är vi emot cannabis?

Det är väldigt fult och fel att vilja legalisera cannabis i Sverige. Man är knarkliberal, knarkare, narkoman eller *välj passande skällsord*. Det är även allmänt känt att vi svenskar är väldigt skickliga på att döma ut andra. Vi måste kategorisera en person i ett fack så att vi får en bild av personen. Den bilden är oftast fel, men det gör inget.

Om du är emot cannabis (eller ‘knark’ som medel-Svensson skulle säga), så är du bättre än alla som är för det. Men hur mycket vet du om cannabis egentligen? Du har aldrig tagit reda på fakta, du litar på att det media skriver är 100% sant. Du har aldrig tänkt på vad förbudet innebär. Du har aldrig tänkt på hur mycket pengar det går åt att hålla cannabis olaglig. Du är inte medveten om att bruket ökar, trots miljarder kronor som används på grund av att cannabis är olagligt. Du vet heller inte att nio svenskar döms för cannabis-relaterade brott varje timme. 9 personer för varje 60min i ett litet land som Sverige. Våra politiker och poliser säger att vår narkotikapolitik är framgångsrik, vi får trots allt fast nio personer varje timme för cannabis-relaterade brott (90% är för personligt bruk).

Varför informeras du inte av medierna gällande dessa punkter? Kan det vara för att dessa personer innehar lika ”stor kunskap” som du? Eller vill du inte läsa om problem? Om du skulle ta reda på fakta själv, skulle du känna till allt det här. Men varför skulle du göra det?

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s