Om

Cannabis är nästintill ett skällsord i dagens svenska samhälle. Årligen arresteras nästintill 100 000 svenskar misstänkta för cannabis- och andra drogrelaterade brott. Uppskattningsvis är det drygt 90%, av dessa brott, som handlar om personligt bruk, färre än 10% säljer, transporterar osv. Logiskt sett skulle en eventuell legalisering innebära enormt mycket färre brott gällande personligt bruk. Även de redan låga 10% skulle betyda sänkning i och med minskad efterfrågan på den svarta marknaden, plus att resurser frigörs från att jaga enskilda brukare till att jaga stora ligor som säljer illegala droger.

I Sverige vägrar många öppna upp sig och ta en titt på länder som legaliserat eller avkriminaliserat cannabis. Man ser en trend att cannabisbruket hos befolkningen (inte minst hos unga) minskat. Cannabis-relaterade brott har minskat med 84% i Colorado. Medicinsk marijuana lindrar sjukdomar som andra läkemedel inte klarar av att göra. Listan är lång.

Bloggens syfte är att utbilda den svenska befolkningen om vad cannabis är och vad en eventuell legalisering, eller avkriminalisering, skulle innebära.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s